خانه / اخبار کشاورزی / اخبار کشاورزی استانها / کرمان / بیماری شانکر باکتریایی هسته داران

بیماری شانکر باکتریایی هسته داران

(۱۳۹۸/۰۱/۸)

 قابل توجه کشاورزان محترم

 بیماری شانکر باکتریایی هسته داران یکی از مهم ترین بیماری های درختان میوه هسته دار از جمله گیلاس ، هلو، زردآلو ، بادام و ……. می باشد. مهم ترین علایم این بیماری به صورت تشکیل شانکر و تولید صمغ در شاخه های آلوده است. نواحی آلوده کمی فرو رفته و تیره تر از بخش های سالم می باشد .

 جهت کنترل و مبارزه با این بیماری انجام اقدامات زیر ضروری می باشد :

 -حذف درختان کاملا آلوده و خشک شده

 -هرس شاخه های با آلودگی شدید

 -تراشیدن محل آلوده تا بافت سالم درخت بر روی شاخه های اصلی و تنه و ضدعفونی با سموم مسی مناسب

-پوشانیدن محل زخم و هرس با چسب پیوند

 -تغذیه و آبیاری مناسب ، رعایت اصول به باغی و جلوگیری از هر گونه تنش به درختان

 -اضافه کردن کودهای پتاسه به خاک در صورت نیاز

 -سمپاشی درختان آلوده در۲ مرحله ، نوبت اول در پاییز ، پس از ریزش برگ ها و نوبت دوم اواخر زمستان قبل از متورم شدن جوانه ها

 *جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان گیاهپزشکی مدیریت جهاد کشاورزی مشورت نمایید.

Check Also

کشت محصولات با نیاز آبی کم راهکاری جهت بهبود اقتصاد کشاورزان در شهرستان فهرج

بنا به اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، فهرجی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان …